Õnnelaupäev. Kuues õppekäik.

Kuues õppekäik viis klubirahva Sinimägedesse. Ilm oli justkui loodud selleks, et võtta ette ühine pärastlõunane jalutuskäik mägedes, mis, arvesse võttes nende tegelikku kõrgust, on siiski pigem kolm küngast. Kõnelesime, kuidas ja millal need pinnavormid meie Põhja-Eesti üldiselt tasasele maastikule on tekkinud, milline on kohaliku maastiku eripära ning mis imelikul põhjusel on enam-vähem kõigile Eestimaa pinnal peetud sõdadele just see piirkond jalgu jäänud. Kõnelesime, kuidas mõjutas raudtee rajamine selle kandi elu ning milliseid kultuuritegelasi tossav auruvedur Korffi vaksalisse kohale tõi. Jalutasime läbi nurmede, kus kasvas põdrakanep, raudrohi, naistepuna, nõmm-liivatee…

Tagasi muuseumi juurde jõudes ootas meid majaperenaine Ivika, kes rajal räägitule lisas ka praktilisema poole- väljapaneku fotod, tekstid, ajaloolised esemed said tema abiga kindlasti hoopis laiema tähenduse. Juttu ja sisukaid küsimusi jätkus tagasiteelgi.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s