Keelesõbrad. Neljateistkümnes kohtumine.

Neljateistkümnes kohtumine oli pühendatud käsitööle. Et kõigil oli jagada värskeid muljeid muuseumiööst Mihkli kirikus ning seal nähtud Jõhvi kihelkonna rahvariietest, vaatasime edasi ka rahvariiete temaatikat laiemalt. Tuttavaks said nii Põhja-Eesti sinised pikk-kuued kui lilltikandid ja Muhu pätid. (Muhu pätte oskame igatahes kindlalt eristada neist pättidest, keda rahvusvahelise sõnaga ka huligaanideks kutsutakse).

Uut sõnavara tarvitasime aga erinevate piirkondade rahvariiete pilte kirjeldades üsna osavalt. Kõnelesime ka käsitööst, mida kodus ise teha saab ning ajakirjade abiga jutustas igaüks mõne huvitava eseme valmimise loo. Parem- ja pahempidisilmused, soonikkoe, silmade kahandamise ja kasvatamisega tuleme varrastel kõik toime. Nüüd tuleme toime ka oma tegevuse kirjeldamisega või mustrilehe lugemisega eesti keeles.

Lõpuks vaatasime, kuidas käib kudumine kangastelgedel.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s