R.O.T.T. Rattas: kahekümne kolmas kohtumine

  1. mai Ajakirjandus

Eesti ajakirjanduses oli suur tähtpäev – Juhan Peegeli 100. sünniaastapäev. Kui Johann Voldemar Jannsen pani aluse püsivale eestikeelsele ajakirjandusele, siis selle ajakirjanduse näo pärast suurt sõda on kujundanud Juhan Peegel. Tänu temale hakati Tartu Ülikoolis koolitama ajakirjanikke, tema kujundas tänapäeva Eesti ajakirjanduse põhimõtted, mis on läbi igasuguste poliitiliste tormituulte püsinud tänaseni. Eesti ajakirjanikud on kas Juhan Peegli õpilased või õpilaste õpilased. Ilmselt tema kõige kuulsam tsitaat on: „Ei piiblis ega ka kommunistliku partei manifestis ei ole öeldud, et elu peab kerge olema.“

juhan-peegel-86220161

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s