Pärlid: kahekümne kolmas kohtumine

… toimus 23. mail. Meil oli külas Liis Ermus EKI murdearhiivi spetsialist, kes tutvustas kõigepealt just valminud portaali MURDEKIIKER. Saime teada, et murde võib ära tunda häälduse, eriliste sõnade või põhitooni järgi. Tihti olid murrete piirid kihelkondadega määratletud. Liis tutvustas meile Mulgi ja  Saarte murret, Idamurret, Võru ja Kirderannikumurret. Oma jutustust illustreeris külaline helifailidega, kus tuntud murdekõnelejad, nagu Mari Põldmäe, Katta Lillehein, Ann Aaspõld jt jutustasid vanu lugusid. Pärast kohvipausi rääkisime aktuaalsetest päevasündmustest, tegime kokkuvõtte Eurovisiooni ennustusvõistlusest, kus ühtegi Pärlit edu ei saatnud, ning keskendusime renoveeritud laululava eilsele avamisele, kus osales lauljana ka eestvedaja Piret. Edasi võtsime vaatluse alla klubis osalemise tulemuslikkuse ja eneseanalüüsi. Lõpuosa pühendasime taas Dolores Hoffmanni elule ja loomingule ning rääkisime lõpuni eelmisel kohtumisel lõpetamata jäänud lood. Laupäevani, kallid Pärlid, kui toimub meie viimane õppekäik, seekord siiski õppereis, Tartusse! 🙂 🙂 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s