Õnnelaupäev. Üheteistkümnes kohtumine.

Üheteistkümnendal kohtumisel saime tuttavaks seltskonnaga, keda on korduvalt nimetatud ka eestlaste arhetüüpideks- Oskar Lutsu lapsepõlvemaadelt Palamuselt pärit värvika tegelaskonnaga, kellest kõnelevad raamatu- ja filmisarjad. Tegevuskohaks küll Palamuse asemel Paunvere ning tegelaskujudki mõnevõrra prototüüpidest erinevad.

Unistaja Arno, flegmaatiline, aga otsusekindel Tõnisson, tehtud-mõeldud temperamendiga Joosep Toots ja kandlemängija Imelik said sama tuttavateks nagu külafilosoof Lible või omapäraste (poolteist sajandit tagasi küll tegelikult üsna tavapäraste…) pedagoogikavõtetega köster või õpetaja Laur. Võõravõitu sõnu ja ütlemisi leidus “Kevade” ja “Suve” tegelaste sõnavaras samuti ohtrasti. Saime teada, kes on köster, kellamees, pastor ja praost, milline on kirikaed või kabeliaed, miks kihelkonnakooli ja kirikumõisa kooli õpilased omavahel just sõbralikes suhetes ei olnud…

Loodan, et mõnigi teist nädala jooksul aega leiab filmid netiavarustest üles otsida ning lõpuni vaadata. Samuti proovime järgmisel laupäeval koos üle vaadata filmide töölehed.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s