Lootus. Neljateistkümnes kohtumine.

Neljateistkümnenda kohtumise teemaks oli käsitöö. Koolipingist oskasime kõik meenutada sokikandade kudumist ja linikute heegeldamist. Päriselu oli aga käsitöö valdkondi tublisti laiendanud- klubiliikmed jutustasid, kuidas teha kommidest pilte, kimpe ja torte, kuidas tehakse vasktraadist ehteid, vahaküünlaid või kootakse lastele valmis ka mantlid. Õhtu pärliks oli aga klubiliikme Jurate stuudio külastamine, kus valmivad klaasvitraažid, keraamika, vilditud ja siiditrükis riided…

Videotelt vaatasime ka traditsioonilistel kangastelgedel vaipade kudumist (jajah, olen minagi lapsepõlves vanaema töö salaja ära pusserdanud, hiljem aga üsna kenasti vaibakudumisega hakkama saanud), rahvariidevööde põimimist ning mõnd mehelikumat käsitöödki.

Käsitööajakirjade abiga jutustasime nii klaasakendega linnumajade kui makrameetehnikas punutiste valmistamisest.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s