Õnnelaupäev. Kümnes kohtumine.

Kümnenda kohtumise teemaks olid toidutraditsioonid. Kõnelesime sellest, millised olid meie lapsepõlvekodu toidud, mis on meelde jäänud ema ning vanaema varasalvest ning vaatasime läbi ka traditsioonilise eesti köögi aastaringi. Laste jõule saadab eelkõige piparkoogilõhn, täiskasvanud valmistavad verivorsti kõrvale ikka kõrvitsa- ja seenesalatit ning pohlamoosi nagu emade ja vanaemade aegu. Vastlapäeva herne- või osasupi juurde keerutame vurriluud, lihavõtteks värvime mune, juunis pruulime jaaniõlut ja oinaid ootab sügisel mihklipäev.

Arutasime läbi, kuidas toitu hakkida, peenestada, tükeldada, murda või viilutada, et muretaigna pärast ei ole vaja muretseda, et vedelikke saab kurnata, jahu aga sõeluda, mida on toidunõusse võimalik panna kuhjaga, mida aga ainult triiki.

Lõpuks valisime endale toidukaardid ning jutustasime nende abiga paljudest huvitavatest kalatoitudest.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s