Lootus. Kümnes kohtumine.

Kümnes kohtumine toimus Oskar Lutsu “Kevade” ja “Suve” tegelaste osalusel. Selge, et Arno, Teele, Toots ja Kiir olid õpilased. Aga kes oli köster ning mis rolli ta kohalikus elus mängis? Kes oli pastor, kes kellamees ja mida tähendab “koht läheb haamri alla”? Saime teada, miks oli Paunveres kaks kooli ja kes seal õppisid ja kuidas on kellamees Lible osatäitja Kaljo Kiisk seotud meie kodukandiga. Lõpuks mängisime rollimänge ning jutustasime sajandivanuseid koolilugusid läbi “Kevade” tegelaste silmade.

Kohtumise teises pooles saime tuttavate tegelastega uuesti kokku kümmekond aastat hiljem. Saime näha, kuidas Toots hakkaski Teelega plaani pidama ning mismoodi köstrihärra endisi õpilasi võõrustas. Tutvusime ka Tootsi ning Kiire vanemate ning külafilosoofist apteekriga, kes “Punsli eli” abiga mitmesuguseid hädasid ravida suutis. Loodan, et eestlaste arhetüübid, nagu “Lutsu tegelasi vahel nimetatud on, said filme vaadates ning läbi arutades lähedasemaks.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s