Pärlid: viies õppekäik

… toimus 7. aprillil. Käisime kinos Solaris Apollo vaatamas A. H. Tammsaare suurteose põhjal valminud mängufilmi “Tõde ja õigus”. Film valmis Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks. Osades saime näha selliseid näitlejaid nagu Priit Loog, Priit Võigemast, Maiken Schmidt, Simeoni Sundja, Ester Kuntu jt. Nägime, kuidas Vargamäe uus ja järeleandmatu peremees peab võitlema raske töö, kiusliku naabri ja omaenda tõekspidamistega, et oma söötis ja vilets maa viljakaks muuta. Ja et tõde ja õigus jumala poolt mahajäetud paigas jalule seada. Film ei jätnud kedagi külmaks, kõigil tekkis tahtmine oma arvamus välja öelda. Järgmisel kohtumisel, 11.04 on selleks ka võimalus olemas. Korraldame diskussiooniratta ja lisaks sellele tuleb meile veel külla A. H. Tammsaare maja kuraator-pedagoog Annika Aus.

2 kommentaari “Pärlid: viies õppekäik

  1. Rõõm näha, kui palju toredaid filme on Eestis tehtud viimaste paari aasta vältel! Loodan, et see jääb heaks traditsiooniks ega rauge kui Eesti Vabariigi sajanda aastapäeva verstapost on selja taha jäänud.

    Eriti hea meel mul on, et ma sain võimalust klassikaga tutvuda filmi kaudu, sest muidu, arvestades kui aeglaselt ma eesti keeles loen, poleks ma iialgi raamatu läbi lugenud (praegu loen enamasti laste- ja teismeliste raamatuid, ja needki tavaliselt pool aastat tükk). Aga ma leidsin raamatu teksti internetist, valikuliselt lugesin, ja mulle tundub, et režissöör ei lasknud oma kujutlusvõimel lennata, vaid väga hoolikalt säilitas Tammsaare algse loo.

    Paistab, et YouTube tunneb mind hästi: paar päeva pärast filmi vaatamist pakkus ta mulle seda Jan Uuspõllu paroodiat: https://www.youtube.com/watch?v=Nnq3g13yrhw

    Andestagu mulle Tammsaare ja Toom, aga pean tunnistama, et see “lühiversioon” mulle ka meeldis – mulle üldse meeldivad paroodiad 🙂 Kuigi loomulikult, et sellest aru saada, “täispika” filmi peab ka ennem vaatama.

    Liked by 1 person

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s