Lootus. Seitsmes kohtumine.

Klubiga liitub uus eestvedaja- Samuel. Et seitsmenda kohtumise teemaks on huumor ning Samuel elu jooksul meelelahutusmaailmas palju kaasa löönud, tuleb kohtumisele igati kasuks. Jutustame erinevaid anekdoote ning arutleme, mis teeb anekdoodi naljakaks. Arutleme, mis tüüpi naljasoon eri rahvaid iseloomustab. Kas see, et igal rahval on olemas suur hulk anekdoote ja pilalugusid oma naabrite kohta, näitab rahvastevahelist vaenu? Jõuame järeldusele, et pigem siiski mitte.

Aruteleme ka, mille üle üldse kõlbab naerda, mille üle mitte. Vahel on aga üllatav, et eneseiroonia läheb käiku ka teemadel, mille üle võõrastel naljategemine oleks kohatu.

Kõneleme ka eestlastele omasest sarkastilisest või mustavõitu huumorist, mis mujalt kultuurikontekstist pärit inimestele sageli arusaamatuks jääbki. Eestlased on sellega ise täiesti leppinud ning seda suurema üllatusena on tulnud näiteks Andrus Kivirähki tõlgete ootamatu populaarsus Prantsusmaal.

Kohtumise lõpul vaatasime mõned klipid eestlaste kultussaatest “Tujurikkuja”.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s