Pärlid: kuueteistkümnes kohtumine

… toimus 4. aprillil ja läbivaks teemaks oli toitumine, toitained, toit, toidutegemine ja toiduretseptid. Meil oli ka külaline, nimelt Tervise Arengu Instituudi ekspert Tagli Pitsi. Külalise huvitavast ja aktuaalset teemat puudutavast ettekandest saime teada, miks peab sööma, mis mõjutab toitumist ja toiduvalikut, millist mõju omavad eeskujud, reklaam ja trendid, millised on erinevate maade toidu- ja toitumissoovitused. Saime teada, et eesti kasutab normaalse toitumise illustreeriva kujundina püramiidi. Tasakaalustatud toidusoovituse põhimõtted on lihtsad: mitmekesisus, liikumine, puhkamine. Mängisime ka arvamismängu, kus tuli ära arvata, kui palju kaloreid annavad erinevad magusaportsjonid. Huvitav oli teada saada, mida kujutab endast http://www.nutridata.ee toidupäevik. Pärlitel oli külalisele ka hulga küsimusi. Pärast kohvipausi, tervislikku, muide, tutvustasid Pärlid oma lemmiktoite ja nende valmistamist. Oh, mis gurmee nimekiri: kasukas, plov, van Gogh’i päevalille salat, rucola-juurvilja salat, kalatort, perekonna retsepti järgi valmistatud Ukraina borš, mustika-puuviljakook ilma jahuta … Pidime jälle kord nentima, et Pärlid on tõelised pärlid! 🙂 Kohtumiseni pühapäeval kinos Solaris Apollo!

2 kommentaari “Pärlid: kuueteistkümnes kohtumine

  1. Mainimata jäi, et kohtumise lõpus Irina luges ette EFTA 2019 võitjate nimekirja, rääkides põnevaid fakte igaühest neist. Mina omapoolt tahaks ka sellele lisada 1.aprilli “Ringvaate”, kus peeti intervjuusid mõnede võitjatega: https://etv.err.ee/922077/ringvaade

    Eraldi tasub nentida, et neli ja pool minutit saates oli pühendatud “Eia jõulude Tondikakul” võtetele – tänu Priit Võigemastile, kes on selle aasta “hõivatuim meesnäitleja”. Kuna me oleme detsembris seda filmi koos vaatamas käinud (https://klubiuudised.ee/2018/12/16/parlid-esimene-oppekaik/), ma olen selle katkendi koguni YouTube’sse üles pannud: https://www.youtube.com/watch?v=vFLfTJmfBE0

    Liked by 1 person

    1. Aitäh asjakohaste linkide eest! Pärlite käigud ja tegemised on nagu ämblikuvõrk, kõik harud on omavahel ühendatud. Vaatame, kuidas 11.04 kohtumine meie mosaiiki sobitub!

      Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s