Keelesõbrad. Kuues kohtumine.

Kuues kohtumine oli pühendatud Eesti huumoriklassikale, aga justkui iseenesest kulus esimene pool kokkusaamisest “Tõe ja õiguse” vaimus. Eks olid Andres ja Pearu oma tegemistega kõigile nõndamoodi naha vahele pugenud, et asi põhjalikult läbi arutada tuli. Igaühele oli filmis silma jäänud just oma probleem- Andres ja Piibel, suhted naiste ja lastega, töö ja armastuse lahenematu dilemma… Hea, et film kõiki omamoodi kõnetas!

Edasi liikusime kergemaid radu pidi. Mille või kelle üle eestlane naerab? Kuidas üldse aru saada, kas tegu on ikka naljaga? Ega see sarkastiliste ja musta huumorit armastavate eestlaste puhul nii kerge ettevõtmine olegi. Aga proovima peab!

Päeva lõpetasime siiski lahedama ja rahvalikuma huumoriklassika võtmes. Juhan Smuuli jutustusel põhinev Sulev Nõmmiku film “Siin me oleme” ei jäta eestlasi külmaks ka viiendal või viiekümnendal vaatamiskorral, kuigi kriitikud omal ajal Sulev Nõmmikut filmi eest armutult materdasid. No mis siin ometi naljakat on- “Inimeses peab kõik kaunis olema!” Aga publikust kostab naeruturtsatusi…

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s