Õnnelaupäev. Kolmas kohtumine.

Kolmandal õnnelaupäeval arutlesime selle üle, mis on identiteet ja kuidas see kujuneb. Kust tuleneb meie rahvus ja kas seda on võimalik elu jooksul muuta? Või kas peakski? Kas inimesel on rahvus kindlasti üks või saab neid korraga olla ka mitu? Kas rahvuslik iseloom on müüt või tegelikkus?

Peale kohvipausi arutlesime aga rahvuslike stereotüüpide üle. Üritasime välja selgitada, milliseid isikuomadusi ühe või teise rahvusega seostatakse. Leidsime, et venelasi peetakse emotsionaalseteks, patriootilisteks ja headeks näitlejateks, kes armatavad oma peret ja lapsi; eestlased on aga veidi “pidurid”, kuid armastavad reisida; soomlased paistavad silma lihtsa riietuse ja blondide juustega ning armastavad samuti reisida, aga ka pidutseda. Üldiselt on venelaste heade omadustena tuntud sõbralikkus, lõbusus, sihikindlus ja külalislahkus, eestlastel töökus, korrektsus, täpsus, ausus, kommetest kinnipidamine ja käsitööarmastus, soomlased on aga silma paistnud sellega, et on head peremehed, rahulikud, musikaalsed, sportlikud… ja kannatlikud, kui lapsed jonnivad.

Arutlesime ka iga rahva kohta levivate negatiivsete stereotüüpide üle, ning loodame, et liigne napsilembus, lärmakus, ihnsus, ahnus, laiskus, kavalus, tagarääkimine ning altkäemaksu võtmine kaovad meie kommete hulgast, olgu tegu mis rahvusega iganes.

Kohtumise lõpul mängisime Aliast, teemaks maailma erinevad rahvused.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s