Keelesõbrad. Viies kohtumine.

Keelesõprade viiendal kohtumisel oli teemaks eesti kirjandus. Alustasime poeesiast. Oli rõõm kuulda, et pea igaühele oli tuttav Lydia Koidula, kelle 175. sünniaastapäeva detsembris tähistati. Aga suhe eesti luulega oli laiemgi- Ellen Niidust kuni Virumaa poetessi Virve Osilani.

Edasi läks asi loomingulisemaks. Jagunesime neljaks rühmaks ja rühmatöö tulemusena saime kuulda temaatilisi luulepõimikuid armastus-, loodus-, mõtte- ja isamaaluulest.

Peale kohvipausi liikusime edasi meie proosaklassikute- Anton Hansen Tammsaare ja Eduard Vilde teoste juurde. Kuid Virumaa patriootidena ei unustanud me ka Jõhvist pärit klassikut Eduard Bornhöhet, kelle looming on filmilinal vahest tuntumgi kui raamatukaante vahel. Bornhöhe jutustuse järgi vändatud “Viimset reliikviat” on vähemalt kunagi näinud pea igaüks. Nüüd saime tuttavaks ka sama autori ambitsioonikate, kuid mitte just romantiliste kangelaste Salomon Vesipruuli ja Jaan Tatikaga.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s