Avastajad: kahekümne kolmas kohtumine

20.02 kohtumise teemaks oli elukestev õpe. Möödas on ajad, kus 12aastane kooliharidus või ka viieaastane kõrgharidus kogu eluks teadmised ja töö tagasid. Uus reaalsus on see, et õppima peab kogu aeg. See ei tähenda alati kogu aeg koolis käimist, vaid ka lihtsalt uute asjade õppimist. Elukestev õpe on mõiste, mis inimestes, kes kooliskäimist ei armastanud, tekitab õudust. Arutasime Avastajatega, kuidas sellest „õudusest“ sujuvalt mööda saada ja kas elukestev õpe on ikkagi nii hirmus.
Õppimist ei tasu kindlasti karta, sest järjest enam on koolipingis neid, kes ei ole enam verinoored, neil on haritus, töökogemus, ja elukogemus. Nad on samasugused nagu meie. Ja lisaks veel: kasulik on hoida enda kõrval inimesi, kes pidevalt õpivad ja ennast täiendavad.
Vaatasime saadet Aeg õppida“, kus 80aastasel Rõuge Suurjärve ääres elaval Avol on kooliskäimisest möödas aastakümneid. Nüüd on ta tagasi koolipingis, õpib kutsekoolis kalakasvatust, sest mehel on veel täitmata unistusi. Rakverest pärit Aleksandra aga hüppas pea ees vette, kui läks pärast lastega kodus olemist IT-koolitusele. Ta ei teadnud programmeerimisest midagi, aga julgus on end juba ära tasunud.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s