HIIR: kahekümne esimene kohtumine

Nagu ikka, alustasime vestlusringiga oma eelmise nädala teemal. Rääkisime tööst ja puhkamisest, Leningradi blokaadist ja operetist “Tsirkusprintsess”, Adamson-Ericu majamuuseumi töötubadest, uuest kaubanduskeskusest T1, laste sünnipäevapidudest, eksamitest.

Tuletasime meelde Eestis kasvavad ravimtaimed (kummel, pärnaõied, meliss, raudrohi, naistepuna, sõnajalg, raudrohi, saialill, linaseemned, till, veriurm, palderjan, koirohi, võililled, aaloe, pelargoon, sinep, vereurmarohi), kasulikud marjad (pohlad, mustikad, jõhvikad, astelpaju) ja seened (kukeseened)  ja köögiviljad (küüslauk, kõrvitsaseemned, must rõigas, kartul, kapsas, peet, porgand, karulauk) ja muud loodusravi vahendid (mesi, viin), puud (kasemahl, pihlamarjad, kuuse- ja männikäbid). Mida kasutame ise ja mida oleme soovitanud teistele?

Ühesõnaga – rääkisime meie oma väetaimedest. Ei pea olema suur nõid ega šamaan, et end ravimtaimedega ise ravida! Õnneks on meil säilinud veel palju talupojatarkust ja esivanemate loodusraviteadmisi. Alati ei pea kohe antibiootikumidega ravima. Aga samas ei tohi ka langeda ebaarstide võrku – vaatasime Terviseameti hoiatava kampaania videoid. Vaatasime ka eesti kuulsaima lasteraamatu-nõia tegemisi filmist “Kunksmoor” 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s