Hiir: viies õppekäik

Sel väga külmal laupäeval, 26. jaanuaril külastasime Eesti Panga muuseumit. Paljud olid seal esimest korda ja külaskäik läks seega täiega asja ette 🙂 Esmalt olime rabatud juba hoonete kompleksi välisilmest ja kui me juba trepikäiku jõudsime… Oh sa poiss, kui ilus, kui imposantne, kui stiilne! Sees vaatasime giidi juhendmisel Eestis eri aegadel käibel olnud münte ja paberrahasid, lugesime stende, avasime sahtleid ja jälgisime õppevideoid. Huvitav oli isegi meie lähiminevik – oli isegi raske meenutada, missugused Eesti kroonimündid olid kasutuses… Inimese mälu on nii lühike… Ah jaa, saali sisenedes teretasime soliidseid inimesi – no aga tegelikult olid need ju vahakujud 🙂 Nagu päri luust ja lihast inimesed: Kristjan Raud, Karl Ernst von Baer, Paul Keres, Jakob Hurt, Anton Hansen Tammsaare, Rudolf Tobias, Lydia Koidula ja Karl Robert Jakobson. Muide, teretamist pidi muuseumis palju ette tulema, on need kujud ju nii loomutruud. Meid lasti piiluma ka Eesti Panga pressiruumi, mida muidu ainult uudistest näinud oleme.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s