Uut aastat alustasime ülevaatega pühadest, seekord vene õigeusu kombestikust ja kiriklikest traditsioonidest. Vene jõulupühad just lõppesid ning teema oli aktuaalne.Paljud osalejad tunnistasid, et käivad kirikus ja olid väga kursis kirikliku sõnavara ja tähendustega. Vene õigeusu põhitõdesid aitas mõtestada klubi külaline Aime Piirsalu , kes on neid küsimusi uurinud Teoloogia Instituudis.Aime on väga sütitav esineja ja suutis kogu seltskonna juhtida huvitavale mõttevahetusele usu kohast meie ühiskonnas. Ja seda toredam, et see toimus heas eesti keeles.
Kohtumine lõppes jõulutoitude tutvustamise ja vastastikuste retseptide jagamisega. Üks asi sai selgeks- ükski jõululaud ei saanud läbi ilma vene köögile iseloomuliku olivier salatita. Selgus, et enamikul oli laual kas part, hani, kana või kalkun. Põhjuseks linnuliha valimisel oli teadmine, et kohe, kohe algab seaaasta. Mõni siiski julges maitsta ka sülti, sealiha ja hapukapsast.
Lõpetuseks jagas õpetaja Helgi osalejatele oma lemmikretsepti. Loodan, et järgmisel kohtumisel kuuleme osalejate kogemustest Kiluparfee valmistamisel.
Ilusaid maitseelamusi!