Pärlid: neljas kohtumine

… toimus 10. jaanuaril. Tore oli jälle pärast pühi kohtuda ja muljeid vahetada! Pühade aja veetsid klubi liikmed erinevalt, kes nautis kvaliteetaega perega, kes külastas parimaid kultuuriüritusi, nagu Musica Hymnis “Kristuse sündimise püha muusikas” Oleviste kirikus, Pühavaimu kiriku kontserti, Hennessy kontserti “Aastavahetus Viinis” … Meie hulgas oli neid, kes reisil käisid, aga ka neid, kes tööd pidid tegema. Nii mitmedki klubi liikmed jälgisid tähelepanelikult ETV pühadesaateid. Kõige populaarsemaks osutusid Astrid Lindgreni teoste põhjal valminud filmid, Eesti loodusdokumentaalfilm  “Tuulte tahutud maa”, mängufilm “Seltsimees laps” jt  Jätkasime oma kohtumist järgides meetodit “Diskussiooniratas”. Kõik osalejaid said võimaluse rääkida, küsida, debateerida. Enne pühi vaatasime koos filmi Raimond Valgre elust. Pühad täiendasid meie teadmisi, sest Hennessy kontserdil esitasid Anneli Peebo ja Marko Matvere kaks Raimond Valgre laulu. Vaatasime “Muinaslugu muusikas” videoklippi aastal  2002 Tallinnas toimunud Eurovisioonilt   ja 1. jaanuari 2019 Hennessy kontserdilt. Raimond Valgre üks armastatuimaid laule “Saaremaa valss” viis jutu Georg Otsale ja tema loomingule. Vaatasime erinevaid videoklippe, kus kõlasid laulud Georg Otsa esituses ning laulsime ühiselt “Saaremaa valssi”. 2019. aasta on emakeele aasta, sest sel aastal pühitseb Tartu ülikool emakeelse õppe sajandat aastapäeva. Eesti keele ja meele omandamine on väga individuaalne, selles veenis meid saade “Eesti mäng”, kus oma eesti keele oskust ja informeeritust Eesti elust demonstreerisid võistlejad Türgist, USA-st ja Jaapanist. Kõik head asjad lõpevad kord. Nii sai otsa ka meie selle aasta esimene kohtumine. Aitäh kõigile, oli tore!

Pildiotsingu anneli peebo ja marko matvere pilt tulemus

 

Üks kommentaar “Pärlid: neljas kohtumine

  1. Aitäh, Irina, suurepärase kokkuvõte eest! Vaatasin hea meelega taaskord “Eesti mängu” ning ka Anneli Peebo ja Marko Matvere dueti. Osutus, et ega niisama Marko Matvere nägu paistis mulle tuttav olevat – olen teda juba näinud “Tuulevaiksel ööl” laulmas. Täiesti sobib tema “meremehe laulude” repertuaariga kokku, aga ikkagi päris ilus lugu: https://www.youtube.com/watch?v=1s7PuJsiMIg

    Muide, ma ikkagi tundsin õigesti selle meestekoori “Noorkuu” ära! Ma kohe kõrvu kikki teritasin, kui neid kuulsin, sest need kõlasid väga sarnased selle tundmatu kooriga, mis esitas “Pea õits’vad lilled” ehk “Noorus on ilus aeg”. Enne ma viljatult otsisin seda esinemist, aga nüüd, koori nime teades, leidsin ilusasti üles (kuigi natuke kurvalt-irooniline, et seda laulu saab ainult venekeelsetest veebisaitidest): https://mp3fun.live/mp3/Noorus+on+ilus+aeg/

    Ning veel üks asi, mida tahaks teiste pärlidega jagada. Youtube vist juba tunneb mind hästi, seega aeg-ajalt pakub midagi huvitavat. Seekord pakkus ta mulle eesti keelde dubleeritud vene multika “Karlsson tuleb tagasi” – ja minu üllatuseks, tõlge oli toredalt tehtud! Tegelikult pole see päris Karlsson, mis raamatus oli, sest lugu on multifilmis korralikult ümber tehtud ja lühendatud – aga ikkagi multikas on vahva ja lõbus. Soovitan julgelt vaadata: https://www.youtube.com/watch?v=L9pdkZGVubk

    Kohtumiseni!

    Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s