Avastajad: seitsmeteistkümnes kohtumine

9.01 oli teemaks Eesti loodus. Vaatasime Eesti menukaimat dokumentaalfilmi „Tuulte tahutud maa“.

„Tuulte tahutud maa„ on film Eestimaa metsikust ja ürgsest loodusest, kus vaataja ees avanevad meie kodumaa põnevad maastikud koos metsloomade ja tuhandete lindudega. Kuigi esialgu tundub, et ühe põhjamaise riigi looduses pole midagi erilist, siis filmi vaatamisel leidsime lausa kalliskive. Luha-, ranniku- ja rabamaastikud; põdrad,kitsed hundid, rebased; läbirändavad linnuparved on justkui omaette maailmad. See sama metsik loodus on hoidnud ja kujundanud ka siin elavate inimeste olemust.

Vaatasime ka Anu Välba intervjuud Joosep Matjusega, kes selgitas filmi tegemist ja ettetulnud raskusi. Saime teada, et võtteperiood kestis aastatel 2015-2018. Kokku kogunes üle 400 võttepäeva, mille jooksul filmiti linde, loomi, erinevaid maastikke. Võttepaigad asusid erinevates Eesti paikades, rahvusparkides.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s