Jõhvikad: üheteistkümnes kohtumine

18.12. jõulueelse kohtumise käigus rääkisime advendist. Advendiaeg tähendab Jeesus Kristuse tulekut ja tuleneb ladina keelest Adventus Domini – Issanda tulek. Advendiaeg on paastuaeg. Igal pühapäeval süüdatakse üks uus küünal. Vanadel eestlastel erilisi advendikombeid ei olnud, advendipühapäevadel käidi vaid kirikus ning lauldi Issanda auks laule, mis olid vaimselt seotud jõuludega.

Tänapäeval on levinuim advenditava seotud päkapikkudega, kes toovad öösel maiustusi – kingitusi ja hommikul ärgates avastati neid susside-sokkide seest. Paljude koduakendel võib näha põlemas küünlaid.

Meisterdasime ka taskud küünalde hoidmiseks, mis on ilusaim käsitsi tehtud kingitus.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s