Pärlid: kolmas kohtumine

… toimus 20. detsembril. Alustasime detsembrikuu sünnipäevalaste õnnitlemisega ja õppisime selle käigus selges ka eestikeelse “Palju õnne Sulle”. Jätkasime oma kohtumist koguperefilmi “Eia jõulud Tondikakul”, mida pühapäeval koos vaatamas käisime, muljete vahetamisega. Meie ühine otsus oli, et seda filmi võib julgelt kõigile soovitada. Eia film viis mõtted saabuvatele pühadele. Lugesime teksti rahvakalendri detsembrikuu tähtpäevadest ja laulsime koos Parvepoistega “Läbi lume sahiseva”. Edasi  tegelesime eestikeelsete ajalehtede tutvustamisega. Igaüks oli valinud teda köitnud artikli. Lehed olid erinevad: Postimees, Maaleht, Laupäevaleht, Õhtuleht, Linnaleht, Lasnamäe Leht. Ajakirjadest olid esindatud Kroonika ja Eesti Naine. Nii nagu olid erinevad allikad, olid erinevad ka teemad: tiiger Pootsmani reis Tšehhimaale, koduloomade rahustamine ilutulestike ajal, ebaaus äri loomadega, põlvkondade vahelised arusaamatused pühade ajal, vahaküünalde valmistamine etc. Kohvipaus kujunes väga pidulikuks, sest Anita oli meile lauale pannud piparkooke ja mandariine, sünnipäevalaps Katja tõi kilutordi! Pärast kohvipausi lõpetasime ülevaate ajalehtedest ning vaatasime edasi filmi Raimond Valgrest. Kodune ülesanne on Valgre film lõpuni vaadata ja 01.01.19 kell 21.25 ETV-st “Seltsimees laps” ära vaadata. Meie järgmine kohtumine on neljapäeval, 10.01.19, siis korraldame diskussiooniratta. Seniks aga kaunist pühadeaega ja edukat saabuvat uut aastat kõigile!

 

 

Üks kommentaar “Pärlid: kolmas kohtumine

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s