Avastajad: kuueteistkümnes kohtumine

19.12 lõime jõulumeeleolu. Uurisime, kuidas paistsid jõulupühad Eestimaal, kui lugeda 80, 90 ja 100 aastat vanu ajalehti või vaadata vana kinokroonikat. Kui palju oli seda pühadetunnet rahva hinges ja kui palju sai sellele tuge laadalt, köögist, kingikotist? Jõudsime järeldusele, et jõulud on ikka jõulud ja inimestel endiselt samad mured ning rõõmud! Maiustasime piparkookide ning Irina tehtud imemaitsva koogiga. Lugesime jõulusalme ning ka päkapikk ei jäänud tulemata.

Aga kingikott vajas täitmist. Klubilised meisterdasid kohtumise teises pooles toredad küünlakaardid. Detsember on Avastajatele olnud suur isetegemise kuu. Peaaegu 100 aasta tagune jõulureklaam ütles: „ Õudne ja lõputa näib öö, kui rahutult woodis peab ühelt küljelt teisele keereldes mõtlema ja kaaluma, kuidas saaks weikese rahaga suurt kingitust teha…“ Avastajad haarasid härjal sarvist ja valmistasid detsembrikuu jooksul perele ja sõpradele ise suurepärased jõulukingid.

Häid jõule ja edukat uut aastat kallid Tatjana, Irina, Marjana, Ljudmilla, Mariana, Tiina, Anna, Svetlana, Oksana, Snežana, Irina, Nutsa, Nadežda, Anna, Irina,Veera ja kõik meie armsad külalised!

Kohtumiseni 9.01.2019.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s