Avastajad: viieteistkümnes kohtumine

12.12 Rääkisime toidust. Vaatasime toredat nostalgilist saadet “Vana aja asjad: söök ja jook” ja meenutasime oma kogemusi lapse- ja noorpõlve lemmikmaitsetest. Pakkusime, mis meil seostub eesti toiduga: sealiha, verivorstid, kama, mulgipuder, hapukapsad, õlu …

Tutvusime väikese Eesti toidu leksikoniga ja täiendasime seda. Kui toidust rääkida, hakkab kõht korisema ja suu läheb vesiseks. Seega oli aeg proovida kaasavõetut: sooja lihaleiba ja karaskit taluvõiga. Klubiliste huvi pälvis karask. Õppisime video abil seda valmistama ja tutvusime erinevate karaskiretseptidega.

Lihtne karask ehk laisa inimese leib:
2 muna
3 dl keefirit või petti
soola
2 sl (pruuni) suhkrut
soovi korral köömneid
paar supilusikatäit õli
peotäis nisujahu (4 sl)
3 klaasitäit odrajahu
2 tl söögisoodat
määrimiseks sulavõid

Klopi munad lahti, lisa keefir, sool, suhkur, köömned(soovi korral) ja õli. Sega ühtlaseks. Lisa jahudele sooda ja sega keefirisegusse. Kalla küpsetusvormi või pannile. Küpseta 200-kraadises ahjus, kuni pealiskiht hakkab kergelt pruunistuma. Selleks kulub 35–45 minutit. Võta karask ahjust ja määri pealt sulavõiga.

Üks kommentaar “Avastajad: viieteistkümnes kohtumine

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s