Tublid: kaheksas kohtumine

Kohtumise alguses vestlesime Estonia teatri külastusest. Seekordne teema oli eesti keelest ja Eesti meelest. Jagasime paljundatud lehed soome-ugri keelkonna hargnemisest. Rääkisime juba väljasurnud keeltest ja praegu veel eksisteerivast liivi keelest. Juttu oli ka Veljo Tormisest, kes on kirjutanud liivi keeles muusikalise tervikteose.

Juttu oli ka eesti keelest – esimesest luuletajast Kristjan Jaak Petersonist ja tema luuletusest eesti keelest, Juhan Liivist, kelle pintsak ehtis ka Estonia teatri fuajeed. Rääkisime ka laulupeost ja sellest, et nende kahe luuletaja tekstide põhjal on kirjutanud kuulus noor helilooja Pärt Uusberg teose “Igaviku tuules”. Klubilised said ka laulu sõnad ja kuulasime Pärt Uusbergi dirigeerimisel seda laulu. Klubilised said oma emakeeles esitada mõne lause laulust.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s