Hiir: üheteistkümnes kohtumine

Täna rääkisime söögist ja söögikommetest. Esmalt rääkisime äsja möödunud mardipäevast ja mardipäeva söömiskommetest, täpsemalt mardihanest. Siis pakkusime, mis meil endal seostub eesti toiduga: kama, mulgipuder, hapukapsad, õlu jne jne. Enne teksti lugemist proovisime pakkuda uusi rahva lemmikuid 21. sajandil: võileivatort lõhega, astelpajutort, kodujuustutort, kartuli-kana-ahjuvorm jne. Siis lugesime teksti, mis rääkis eesti uue rahvustoidu otsinguist. Tutvustasime oma “firmaroogi” ehk neid, mis keele alla viivad. Kui toidust rääkida, siis hakkab sülg voolama ja kuna on juba õhtu, siis ka kõht korisema… Lugesime ka lõbu pärast toidu- ja söömisanekdoote ning panime kokku toiduteemaliste vanasõnade sassiläinud pooli.

Teises pooles oli meil külas sõrmejäljeekspert Erik. Kõigepealt pidime üldsegi ära arvama tema ameti ja see oli päris raske. Erik rääkis meile sõrmejälgede olemusest, oma töövahenditest ja tööst. Vaatasime päris sõrmejälgede fotosid ja kuulasime erinevate tuvastusmeetodite kohta. Erik rääkis ka huvitavaid lugusid oma praktikast. Saime esitada küsimusi ja kuulsime neile ka vastused. Näiteks saime kuulda sellest, miks ühemunarakukaksikutel on ikkagi erinev sõrmejälg. Ja ka seda, kuidas ajaloo jooksul on kurjategijad püüdnud oma sõrmejälgedega manipuleerida.

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s