Jõhvikad: kolmas kohtumine

23. oktoobri kohtumisel räägiti, et helilooja Arvo Pärdi muusikat tuntakse kogu maailmas.

Klubilistega vaatasime filmi „ Isegi kui ma kõi kaotan…“,  hiljem arutlesime nähtut.  Saime teada, et pärast konservatooriumi lõpetamist läks ta tööle Eesti Raadiosse helirezissööriks, hiljem hakkas kirjutama muusikat Draamateatri lavastustele.  Lõi filmimuusikat, mis oli alati suure põnevusega oodatud.

Pärdi esimene muusikateos, mida mängiti  väljaspool Eestit, oli „Nekroloog“. 1963. aastal  valmis Pärdi kuulus teos  „Perpetum mobile“, mis tõi heliloojale suure tuntuse.

  1. aastal asus Pärt elama Viini. Maailmakuulsaks tegi Pärdi muusika plaadifirma ECM. Arvo Pärdi kuulsust on võrreldud lausa popmuusikute omaga. Kuna tema muusika on enamasti väga lihtne ja ilus, siis meeldib ta paljudele.

Arvo Pärt on sügavalt usklik inimene,  elutark vanamees, arutlev filosofeeriv isik. Tema mõtisklused elust on arusaadavad, siirad, ulatuslikud  ning ei jäta kedagi ükskõikseks. Mis jääb pärast meid tulevastele põlvedele? Mis on inimese õige tee liikumiseks? Mis hoiab ja toetab meid selles elus? Helilooja otsib vastuseid nendele ja teistele küsimustele.

Filmi vaatamine pani klubisolijaid aktiivselt oma mõtteid avaldama ning seisukohti jagama.

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s