Rohelised: kuues õppekäik

toimus 16. juunil Eesti Rahva Muuseumi Tartusse. Muuseumi külastust alustasime kohvipausiga muuseumi fuajees. Jõime kohvi ja sõime värskeid pirukaid, mis maitsesid hästi. Giid oli folklorist Eha Jakobson, kelle jutt paelus ja pani kaasa elama. Tema juhendamisel tegime ringkäigu ERMis. Pikalt rääkis ta eesti ajaloo erinevatest etappidest ja näitas illustreerivaid eksponaate sinna juurde. Eriti suurt huvi pakkusid kõigile Kukruse emanda säilmed ja nendega seotud lugu. Nägime ka esimest Eesti lippu ja kuulsime, kui suur õnn see on, et lipp on alles ja kui raske oli seda keerulistel aegadel hoida. Üle kõige oli aga soome-ugri rahvaste elu-olu kajastav näitus. Aeg muuseumis läks lennates.

Osavõtjaile pakkus naeru ja nalja  muuseumi lähedal asuv Tagurpidi maja.  Ilm oli imeilus. Enne ärasõitu tegime jalutuskäigu Tartu linnas: kaunis oli Emajõe kallas ja vaikselt voolav Emajõgi.  Raekoja plats oli rahvarohke: mängiti rannavõrkpalli, külalised nautisid sooja ilma, pakutavat sööki ja jooki. Meie kinnitasime keha Balkani restoranis.

Tagasiteel laulsime Roheliste eestvõttel ja eeslaulmisel koos bussitäie rahvaga klubi lemmiklaulu “Kaugel külas”.

ERMERM2Rohelised Tartus

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s