Rohelised: 22. kohtumine

toimus 13. juunil. Algul meenutasime Teatri- ja Muusikamuuseumis nähtut. Arutlesime, kes on kuulus inimene ja mida tähendab see sõna. Rääkisime, mida nägime lillefestivalil. Osavõtjate lühikokkuvõte oli, et õppekäigul meeldis kõik.

Pikemalt peatusime eesti vanadel usunditel muinasajal.  Eestlased olid maausku ja metsausku. Peajumal oli Taara. Tartu-sõiduga seoses oli peamiselt vaatluse all laulu- ja kunstijumal Vanemuine. Lugesime Faehlmanni muistendit Vanemuisest ja arutasime üheskoos selle sisu tähenduse üle.

Siin elanud inimesed austasid puid, maad ja linde. Kõne all oli puude võlujõud: missugused puud annavad, missugused võtavad energiat. Vaatasime internetist Eestis esinevate olulisemate puuliikide pilte. Teemaga haakusid nõiaprotsessid, usk selgeltnägijate ennustusse. Osavõtjaile pakkus huvi eelkõige maausk ja hiite austamine.

Kodus jäi ette valmistuda õppesõiduks Tartusse ja järgmisel kohtumisel rääkida midagi, mis Eesti Rahva Muuseumist  või Tartust meelde jäi. Samuti ajakirjandusteemaga seoses jälgida, mis on maailmas juhtunud.