Rebased: kahekümne kolmas kohtumine

toimus 14. juunil. Meil oli külas Eesti Keele Instituudi teadur Maria Tuulik, kes rääkis erinevatest sõnaraamatutest, näiteks nagu assotsiatsioonisõnastikust, seletavast ja sünonüümisõnaraamatust jt Saime teada, millised uued projektid on temal ja ta kolleegidel käsil, vaatasime lustakaid videoklippe “Pasta ja makaron” ja “Boss ja pomo”. Proovisime ise järele, milliseid assotsiatsioone tekitasid sõnad meri, kollane, risk. Kuna Maria Tuulik käsitleb oma doktoritöös ka värve, saime teada, mida tähendavad sõnad võik, kõrb, raudjas, tuhkur, purpur jne Külaline õpetas, kuidas kasutada e-keelenõuannet ja jutustas valmimisjärgus sõnaveebist. Pärast kohvipausi jätkasime usundite teemat Fr. R. Faehlmanni muistendite “Vanemuise laul” ja “Koit ja Hämarik” abil. Lugesime ja arutlesime muistendeid, seletasime lahti võõrad sõnad, tutvusime jumal Ilmarise tegemistega ja tähtsusega soome-ugri mütoloogias. Sõnajala otsimise lugu juhtis meie mõtted seigale, et meie viimane kohtumine toimub suvisel pööripäeval ja siis on ka jaanipäev kohe ukse ees. Kuna täna on leinapäev, juuniküüditamise 77. aastapäev, meenutasime põgusalt neidki sündmusi ja rääkisime Vabaduse väljaku pisaratemerest ning ETV programmis olevatest saadetest. Head Rebased, olge laupäeval õigel ajal, st 8.45 Haigekassa juures. Lõbus-lahke nägu ette ja ERMi avastamine võib alata!

Üks kommentaar “Rebased: kahekümne kolmas kohtumine

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s