Klubi Rohelised: 21. kohtumine

6. juunil oli pühendatud loodushoiu teemale. Külas oli ETV  “Osooni” saate toimetaja Õie Arusoo.

Maikuu oli looduskaitsekuu, seetõttu oli  tähelepanu all  linnukaitse, loomakaitse ja märgalade kaitsmine. Looduskaitsest võib rääkida juba 1297. aastast alates, mil keelati metsaraie. 1664 hakkas kehtima Rootsi metsaseadus: 1 puu raiud, 2 istutad asemele. Ametliku alguse sai looduskaitse  siiski 1910. aastal Vaika saartel linnukaitsega seoses. Vaatasime üheskoos “Osooni” saate videolõike  Lahemaa rahvuspargist, mis on ühtlasi nii muinsuskaitse kui ka  looduskaitse all, samuti Soomaast, konnade kudemisest. Meeli köitsid peitliku eluviisiga mägrad. Mõtlema pani inimese ja looduse suhetele videolõik huntide sotsialiseerimisest ühes Saksamaa rahvuspargis. Maailma tuleviku pärast pani muretsema prügi, eriti plastiku ja mereprügi rohkus eelkõige Aafrika riikides.

IMG_0825

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s