Sähvikud 21. kohtumine

Täna heitsime veelkord pilgu eestlaste vaimsesse varasalve. Me oleme juba varem tundma õppinud ja teada saanud, et eestlased on väga usuleiged st vähesed usuvad kristlikku jumalasõna. Mida siis eestlased usuvad? Kui levinud on usk loodusesse, hingedesse ja haldjatesse?
Evelin oli välja otsinud kõik eestlaste vanad jumalad, alates Taarast, Maaemast,Ilmarisest , Ukust, Vanamuisest jt.Leidsime, et üllatav jumalanna oli ÄIO – unejumalanna,kes uinutas lapsi äiutades magama.
Ühiselt jõudsime järeldusele, et puude ja taimede vägi ning ravimtoime on vägagi usutavad, aga kahjuks tänapäeval siiski vähe kasutatavad.Tore oli teada saada, et mõned puud on hea auraga ja teised mitte. Igaüks leidis endale ka puude hulgast sobiva puu, kelle ravivale väele võib loota, kui end halvasti tunned. Hakka või uskuma! Igaüks on ju tegelikult tundnud , kui rahustavalt mõjub kõndimine metsas. Ja metsa eestlased armastavad.Vaatamata sellele, et 50% Eesti pindalast on kaetud metsaga,ei võeta kerge südamega maha ühtegi puud. Võitlus metsade säilitamise eest käib iga päev.
Tutvusime Eesti hiiemetsade,ohvriandide ja loodusallikatega, mis on tähistatud ka turismikaartidel. ETV 100 raames istutatud tammikud aitavad nooremal põlvkonnal edaspidigi säilitada usku metsa väesse.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s