Vikerkaar: üheksateistkümnes kohtumine

Nagu ikka, kui inimesed kogunevad, räägime üksteisele, mis möödunud nädalal kellelgi huvitav oli. Mõni käis pärnu kandis suvitamas ja matkamas, mõni Kalamaja päevadel, mõni muuseumiööl, mõni lihtsalt linnas ja looduses jalutamas või maal kevadisi töid tegemas. Mida söödavat on praegu metsas leida? Eks ikka nurmenukke, karulauku ja jänesekapsast!

Täna rääkisime Eesti loodusest, nii puudest kui ka loomadest-lindudest. Ja ikka jälle sellest, mida metsas saaks põske pista: mustikad, jõhvikad, pohlad, murakad, metsvaarikad, metspähklid, pihlamarjad, kase- ja vahtramahl. Ilu pärast tuli juttu ka kevadlilledest: sinililled, ülased, tulbid, nartsissid, kullerkupud, nurmenukud, varsakabjad, karukellad, lumikellukesed, märtsikellukesed, võililled, piibelehed (maikellukesed), paiselehed, krookused, meelepead …

Koostasime eesti metsloomadest ja -lindudest ristsõnu ja küsisime üksteiselt nende tähendust. Vaatasime üle naljaka nimekirja Eesti avaliku elu tegelastest, kellel on juhuslikult loomanimeline perekonnanimi. Lugesime muinasjutte rebasest, kurest ja oinast ning iseloomustasime neid loomi omadussõnadega.

Vaatasime vana multifilmi “Hunt ja vasikas” ning Aleksei Turovski juttu saatest “Osooni loomalood”, kus ta rääkis rebastest, ilvestest ja karudest.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s