Rebased: kaheksateistkümnes kohtumine

toimus 17. mail. Pärast väikest sissejuhatavat küsimuste-vastuste ringi võtsime uuesti käsile pooleli olevad teemad. Meie Eurovisiooni ennustus oli tulemusrikas, sest oli ka üks täppi läinud pakkumine, et Elina saavutab 8. koha. Kohtumise lõpus kuulasime mitmete riikide eurolaule ning Birgiti esituses Iisraeli võidulugu, mille eestikeelsed sõnad oli kirjutanud Leelo Tungal.  Tänase kohtumise kandvaks teemaks oligi filmi “Seltsimees laps” arutelu ja analüüs, aga ka ülevaade Leelo Tungla elust ning loomingust. Vaatasime lõike Mart Juure intervjuust Leelo Tunglaga ERR-i arhiivist, filmi “Seltsimees laps” treilerit, filmivõtteid Võrus, Raekoja platsil. Saime teada, et Moonika Siimets oskab mitte ainult olemasolevat materjali ekraniseerida, vaid lisab loosse ka oma sära ja nägemuse, mis väljendub suurepäraselt valitud näitlejates, huvitavalt arenevas loos ning muidugi ka režiis. Filmimeeskond ei pidanud haldama mitte ainult ajastukohase olustiku tabamist, vaid ka Eesti filmiajaloo suurima bluescreeni abil 1950. aasta Tallinna Raekoja platsi võtteid. Ajakohastati veel nii Estonia tearit kui ka Sõpruse kino. Jõudsime vaadata jupikese teisestki intervjuust Leelo Tunglaga, mis pärit kultuurisaatest “Plekktrumm” ja intervjueerijaks Joonas Hellermaa. Head Rebased, seekord on ka kodune ülesanne! Vaadake lõpuni intervjuu: https://kultuur.err.ee/748961/err-ee-video-leelo-tungal-ja-mart-juur-esitlesid-naisekae-puudutust

ja valmistage ette jutustus oma lemmiklauljast (laulust, muusikast) koos illustreerivate muusikapaladega!

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s