Rebased: kuueteistkümnes kohtumine

toimus 3. mail. Käes on kevad ja paljudest tugitoolisportlastest on saamas tervisesportlased, seega on õige aeg heita pilk eesti spordi ajalukku. Alustasime raskekahurväest ja keskendusime kõigepealt Georg Lurichi rollile Eesti spordielus ja inimeste teadvuses. Tutvusime Georg Lurichi elu ja spordisaavutustega, vaatasime ERRi videomaterjale Lurichi mälestussamba avamisest 22.04.18 Väike-Maarjas ja kuulasime meie praeguste spordikuulsuste mõtteid Georg Lurichi mõjust nende kujunemisele. Pärast kohvipausi tutvustasid klubi liikmed praeguse hetke tippsportlasi Ragnar Klavanit, Kostja Vassiljevit, Anett Kontaveiti ja Kelly Sildaru. Kõigil olid ettekanded väga hästi ette valmistatud, lisaks  isiklikud elamused! Mitte kõigil pole pilti koos Eesti koondise kapteni Ragnar Klavaniga! Aga Svetlana pojal on! Lõpetasime jällegi maadlejaga, tutvusime kahekordse Berliini olümpiamängude võitja Kristjan Palusalu elu ja sportlasteega, vaatasime filmikaadreid tema saabumisest Berliini olümpiamängudelt ning austamisest Kadrioru staadionil, kuulasime helifaili, kus Oskar Lõvi intervjueerib Berliinis hetkel veel ühekordset olümpiavõitjat. Sport on värvikas kultuuriliik ja iseloomustab rahvast huvitava nurga alt. Mens sana in corpore sano! 🙂

 

 

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s