Rebased: 14. kohtumine

toimus 19. aprillil. Kalsi, tanu, nipeldama, kurrutama, krookima … Mis teema meil käsil oli? Õige! 🙂 – Rahvuslik käsitöö! Eestvedaja Piret demonstreeris oma valmistatud Rapla rahvariiete pluusi, vööd, hõbesõlge; tutvustas vöökirja, pitsi ja riidemustri kavandeid, tikkimise mustreid jm palju huvitavat. Kõiki vaimustas kannatlikkus ja osavus, tänu millele rahvariided valmivad. Pärast kohvipausi vaatasime saatelõike Haapsalu Pitsimaja käsitööklubis valmivatest Haapsalu sallidest ning ülevaadet sallimeister Elmar Looritsa loomingust. Pole just palju mehi, kes selle harrastusega tegeleksid ja veel nii meisterlikult! Üks klimp supi sees, nii teda hellitavalt kutsutakse. Mitmed klubi liikmed olid kaasa võtnud oma käsitööd: põnevas tehnikas kootud müts, omavalmistatud ehted, poja meisterdatud ehislaegas, aga ka pilte oma suurematest töödest nagu kardinad ja võrkkiik … Pärast kõike seda ilu tegime ka ülevaate faktimaailma, seletasime lahti nii kinda kui vöö ajaloo ning maagilise mõju. Käsitöö on imeline anne ja õnneks jagub huvilisi ka tempokas tänapäevas. Järgmisel kohtumisel on meil jälle kavas ajalehtede ülevaade, olge palun valmis!

 

Üks kommentaar “Rebased: 14. kohtumine

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s