Sähvikud 13.kohtumine

Kohtumise alguses tuletasime meelde eelmisel kohtumisel õpitud sõnu, tähendusi ja väljendeid, mis on seotud usukommetega. Seekord  keskendusime vene õigeusu traditsioonidele.Kuulsime , kuidas tähistasid õppurid oma kodudes  ületõusmise pühi, kuidas värvisid mune ja valmistasid pashat.

Peateemaks oli aga tutvumine Eesti kunsti tuntuimate esindajatega. Keskendusime eelkõige neile kunstnikele, kes on esindatud Enn Kunila kogudest pärit näitusel” Rõõm linna südames”,kuhu me läheme õppekäigule 14. aprillil.  Konrad Mägi, Ants Laikmaa, Nikolai Triigi, Paul Burmani, Ado Vabbe jt, tööde reproduktsioonid pakkusid huvi ja kutsusid esile arutelusid. Loodetavasti  uurivad klubilised enne külastust  ka internetis pakutavaid annotatsioone näitusel esitatavate tööde kohta.Kohumiseni Raekojas!

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s