Rohelised: üheksas kohtumine

14. märtsi kohtumine oli suures osas pühendatud emakeelepäevale. Rääkisime selle tähtpäeva tähistamisest. Vaatasime videod etteütluse dikteerimise kohta ETV-s. Klubiliikmed kirjutasid ka oma etteütluse meeleolu teemal ja selgitasime välja võitja, kes kõige paremini sellega hakkama sai. Huvipakkuv oli video, kus eri rahvustest treenerid näitasid hääldusharjutuste varal oma eesti keele oskust ja rääkisid oma kokkupuutest eesti keelega. Sealt läksimegi sujuvalt üle hääldusharjutuste teemale. Osavõtjad said hääldamisega üllatavalt hästi hakkama.

Õppekäigu kokkuvõtteks ajaloomuuseumisse tuli rääkida oma muljetest neile, kes sel päeval kohal ei olnud. Sügava elamuse jättis kõigile Balti kett (vt allolevat Nataliia tehtud pilti,IMG_20180311_135242 kus eestvedaja Piret räägib Balti ketist), samuti kaminasaal Evald Okase panoraammaaliga ja film Vabadussõjast.

Slaidide abil said liikmed teada, milliseid Eesti Keele Instituudis koostatud õppesõnastike tuleks kasutada. Mängisime ka põhisõnastikus leiduvaid keelemänge.

Ajakirjandusteemaga seoses tutvustas eestvedaja Helgi väljendeid, mille abil loetud artiklist rääkida. Igaüks sai ajakirja kodus lugemiseks. ja ühe artikli väljavalimiseks, millest uuel kohtumisel rääkida.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s