Vikerkaar: kuues kohtumine

Kuues kohtumine (juba!) toimus eriti tähtsal nädalal, Eesti sünnipäevanädalal! Mis saaks olla õigem aeg, et rääkida eestlusest, eesti keelest ja meelest. Igaüks sai välja tuua selle, milleks ta eesti keelt kasutab ja mis see keeleoskus annab. Põhiküsimus on ikkagi selles, missugune on tüüpiline eestlane. Kas sellist aga üldse on olemas? Vikerkaarlaste arvates on tüüpiline eesti toit mulgi kapsad, sealiha, verivorst, must leib; eesti muusikast olgu nimetatud Anne Veski, Arvo Pärt, Laura, Ivo Linna, Jaak Joala, Olav Ehala; kõige ilusam eestikeelne sõna on ükskõik, iseloom, onju, nunnu; ja Eestiga seostub meile mets, loodus, palju rohelust, meri, rahulik maa, rahulik loodus, Eesti saared, tuul, digimaailm. Ehkki Eestil on väga hea president olemas, mängisime ühe mängu, kus pidime kamba peale valima uue presidendi, kusjuures kandidaatideks olid proua Kuningas, härra Maag, preili Sõjamees ja härra Armastaja. Pärast debatti osutus võitjaks härra Maag. President valitud, läks rahvas (ehk siis klubilised) edasi tarkade vanade eestlaste vanasõnadega, et elu mõte ja põhimõtted ikka kenasti selged oleks 🙂 Meie lemmikud olid “Kordamine on tarkuse ema”, “Tühi kott ei seisa püsti”, “Suuga teeb suure linna, käega ei kärbsepesagi”.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s