Rebased: esimene õppekäik

toimus 11.02 ja viis meid Kadrioru lossi. Giid Aimi Kask tutvustas Kadrioru lossi ajalugu, arhitektuuri ja taieseid, jutustas Vene tsaaride ja nende perede elusaatustest. Saime ülevaate nii Hollandi, Saksamaa, Itaalia kui Venemaa kunstnike maalidest, imetlesime portselannõusid ja kujukesi. Ja loomulikult ahjud! Nendele oli pühendatud palju tähelepanu! Lossi kõige uuem eksponaat on Barutole kingitud ja tema poolt lossis eksponeeritav malahhiidist kapp. Pärast ekskursiooni oli väike hingetõmbepaus ja seejärel algas kontsert. Kuna veebruar on eesti muusika kuu, siis olid kavas üksnes eesti autorid: Tubin, Kapp, Pärt, Raid, Eller ja Tüür. Esinejateks olid pianist Diana Liiv, viiuldaja Arvo Leibur ja tšellist Aare Tammesalu. Pühendasime oma õppekäigu kahele tähtpäevale – Eesti Vabariik 100 ja Kadrioru park 300! Aitäh kõigile, kes meile toreda pärastlõuna kinkisid! 🙂

2 kommentaari “Rebased: esimene õppekäik

  1. Ma ei ole muusika asjatundlik, aga olen kindel, et ilusat ja elavat muusikat on vaja kuulda ilusas kohas. Kadrioru loss on nimelt nissugune koht, kus elab meie ajalugu, kus on võimalik nautida ilusat muusikat. Oli väga huvitav ekskursion ja suurepärane kontsert.

    Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s