Rohelised: neljas kohtumine

7. veebruar.  Tutvusime Eesti 100 kingitustega (esemed, sündmused jm) Interneti teel. Kodus jäi kõigil leida sealt meelepärane kingitus ja rääkida sellest järgmisel kohtumisel. Lähemalt keskendusime eestikeelse ajakirjanduse teemale. Igaüks sai erineva lehe ja pidi töölehe järgi sealt küsimustele vastuseid leidma. Üllatus oli see, et enamikus lehtedest oli fotosid  60 ringis, ülekaalus seejuures värvilised. Vestlus tegevustest piltidel ja sündmustest ajalehes võimaldas kasutada tegusõnu ja käänata arvsõnu, mis nii kõnes kui ka kirjas valmistavad raskusi. Töölehel reastatud sündmustele, mis annavad ajakirjandusele ainest ja lugejale igapäevast infot, tõid koosolijad näiteid igapäevaelust ja oma kogemustest. Uudis oli klubiliikmete jaoks see, et ajakirjanduse algus Eestis paigutus arvatust kaugemale ajas tagasi. Selgeks sai J. V. Jannseni osa eestikeelse päevalehe asutamises ja tuttavaks L. Koidula karjääri algus. Kodus jäi vabal valikul lugeda üks artikkel ja kokkusaamisel rääkida sellest.

 

 

 

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s